Pedistirrup© har været på markedet siden 2009, oprindeligt fremstillet af IMDS (Interventional Medical Device Solutions) (NL) og udviklet i samarbejde med Universitetshospitalet i Groningen (UMCG).

PediStirrup© er løsningen til pædiatrisk laparoskopi og andre pædiatriske procedurer, der kræver GU lejring, særligt hvor intraoperativ repositionering kan være nødvendig. PediStirrup© er det eneste tilgængelige produkt, der er designet til sikker og fleksibel GU lejring af børn (startende fra nyfødte) op til 140 cm kropslængde.

Produktet har udviklet sig til et nødvendigt positioneringsværktøj for mange pædiatriske kirurger og sygeplejersker på operationsstuer verden over. PediStirrup© er designet sammen med disse faggrupper, har en række patenterede egenskaber, er klinisk gennemprøvet og understøttes af et solidt verdensomspændende netværk til både salg, support og service. Et netværk som Opitek International har været en del af fra starten.

I 2017 erhvervede Opitek International distributionsrettighederne i hele verden fra IMDS, og i forlængelse af dette succesfulde samarbejde har vi nu fornøjelsen af at annoncere, at Opitek pr. 29. maj 2020 har erhvervet fuldt ejerskab af produktet.

Opitek International er derfor nu også ansvarlig for produktion, distribution og service af dette system, inklusiv naturligvis MDR (klasse 1) compliance ansvar.

Med dette nye ejerskab får PediStirrup© systemet maksimalt fokus. Dette vil bl.a. byde på mange fremtidige fordele samt nye tiltag og forbedringer, alt sammen til gavn for brugerne og deres små og sårbare (pædiatriske) patienter.